Binnen wit- en schilderwerk

Na een aantal jaren neemt u misschien een andere inrichting en passen de bestaande kleuren er niet langer bij of wilt u een frisse opknapbeurt. Naast bescherming speelt bij binnenschilderwerk, meer dan bij buiten, de verfraaiing een belangrijke rol. Kleuren verhogen de woon of werksfeer aanzienlijk en dragen bij tot een beter en prettiger woon- en leefklimaat.

U kunt bij ons terecht voor een deskundig kleuradvies. De kleuren zijn vrijwel in iedere kleur te mengen met een mengkleurmachine. Voor wat betreft de producten, wordt zoveel mogelijk met minder belastende verfproducten voor het milieu gewerkt. Geurproblemen behoren zo tot het verleden. Beter voor u en het milieu.

Tip 1
Het transport van het vocht gaat van warm (binnen) naar koud (buiten). Bij een slechte ventilatie zet de damp zich om in condens op uw ramen. Dit is slecht voor uw gezondheid en het houtwerk. Zorg voor een goede ventilatie en inspecteer regelmatig de staat van het schilderwerk bij uw ramen.

Tip 2
Schilder of wit zoveel als mogelijk bij daglicht. Verdun uw witsel of verf ongeveer met 10% water of verfverdunner. Verdeel uw witsel of verf door het aan te brengen en gelijkmatig te verdelen over het oppervlak. Gebruik voor het sauzen van uw muren en het plafond een verlengstuk. Hierdoor krijgt u strakker wit- en schilderwerk.

Let op! Bij relatief nieuwe woningen zijn de muren sterk absorberend. Dit kost extra materiaal, tijd en komt de esthetische kwaliteit niet ten goede. Gebruik in dit geval eerst een voorstrijkmiddel.

Categorie
  • No categories
Zoeken
Archief